Sådan Giver du Andre Store Kvinder Selvtillid

Det kan godt være svært at føle sig selvsikker, når man er en kvinde, der er større end gennemsnittet. Specielt hvis man har været kraftigt bygget siden barndommen. Vi lever nemlig i et samfund, der stadig ikke helt har forstået, at vores vægt og vores værd ikke hænger sammen overhovedet. Vi bombarderes dagligt med billeder af kvinder, der lever op til det urealistiske skønhedsideal, der har sneget sig ind i vores kultur. Stort set alle reklamer, film og TV shows viser høje slanke kvinder, med den helt ”perfekte” krop. Det er svært ikke at sammenligne sig selv, med dette ideal. Specielt fordi andre mennesker også har en tendens til, at sammenligne dem de ser i virkeligheden, med dem de ser i fjernsynet.

Vi skal huske på, at skønhedsidealet blot er en social konstruktion. Der er ikke nogen objektivt god grund til, at en slank kvinde skulle være flotte end en stor kvinde. Skønhedsidealet er udelukkende et produkt af markedsføring og trends. Tilbage i middelalderen var en stor figur et tegn på velstand. Prøv at se portrætter af konger og dronninger fra dengang: de havde virkeligt kurver. Der var ingen der tænkte på de royale som værende grimme eller uskønne. Den store krop varskønhedsidealet dengang: og folk forsøgte også dengang at efterleve det.

En stor krop er altså ikke mindre skøn, end en slank krop. Det hele handler om, hvad vi har af forventninger. Disse forventninger farves i høj grad af, hvad vi bliver fortalt igennem fjernsynet. Når alle de succesfulde kvinder der vises på TV er slanke, så danner vi let en forbindelse imellem succes og lav vægt inde i vores hoveder. Den sammenhæng er ren og skær illusion: man bliver ikke succesfuld af at være tynd. Og man bliver heller ikke tynd af, at være succesfuld.

Hvis vi gerne vil denne illusion til livs, så er vi nødt til at bryde den. For at give andre store kvinder selvtillid, er vi nødt til at vise dem, at deres værd ikke er bundet op i deres vægt. Det gør vi lettest ved, at være stolte af vores egne kroppe. Køb dig noget lækkert plus size tøj med den helt rigtige pasform. Klæd dig flot på, og vær stolt af dine kurver og din krop. Mød hverdagens udfordringer med den samme selvsikkerhed, som de tynde kvinder har.

Hver gang folk ser os hvile i os selv, hjælper vi med at nedbryde illusionen. Du ser succesfuld og selvsikker, og du vejer mere end gennemsnittet. Det er et tydeligt bevis på, at der ikke er en sammenhæng imellem vægt og succes. Langsomt, men sikkert, kan vi vende danskernes syn på kroppen. Vi er blot nødt til at tage de første skridt ud i, at vise vores omverden, at vi er stolte af hvem vi er.