Når boligens energiforbrug skal tjekkes

Hvor stort er energiforbruget i dit hus? Er det ordentligt isoleret, eller kan man forbedre nogle ting. Hvis noget skal forbedres, hvad kommer det så til at koste? Alle disse ting kan være gode at have styr på. Hvis man skal sælge sit hus, er det lovpligtigt at få lavet en rapport, som giver et overblik over energiforbruget og eventuelle muligheder og omkostninger ved forbedringer. Det er vigtigt med gennemsigtighed for den kommende køber.

Man kan få lavet et energimærke på sin ejendom ved at tage kontakt til en energikonsulent, som har den nødvendige ekspertise til at udarbejde den rapport, som skal ligge til grund for det endelige energimærke. Man aftaler en tid, hvor konsulenten kan komme på besøg og gennemgå boligen eller lokalerne grundigt. Her vil der blive foretaget målinger og beregninger, som skal bruges til at udarbejde rapporten. Man kan udfylde en formular online og sætte et møde op.

Et grundigt eftersyn

Energikonsulenten har måleinstrumenter med, som kan afsløre eventuelle huller i isoleringen på ejendommen. Er der steder, hvor man kan udbedre eller forbedre isoleringen, foretager konsulenten beregninger på, hvad det vil koste at foretage dette. Det sker på baggrund af den viden og indsigt i priser på håndværkere og eventuelle materialer.

Du kan kontakte Botjek ved at udfylde en formular online og sætte et møde i stand, med henblik på at få lavet et energimærke. Det er meget enkelt og lige til. Botjek foretager en såkaldt uvildig undersøgelse, som er en neutral, objektiv vurdering, som kan vise dig og køber et overblik over husets energimæssige tilstand og årlige forbrug. Et energimærke er en vigtig faktor, når man skal sælge sit hus eller udleje erhvervslokaler.

En tryg handel

Skal man købe hus eller leje erhvervslokaler, så er det vigtigt at der er overblik over økonomien. Her er energiudgifterne en vigtig post. Derfor er det klart at en køber har brug for et uvildigt tilsyn med skøn over udgifter og priser på eventuelle forbedringer. For den, som skal sælge sit hus er det også vigtigt at kunne give et forholdsvis præcist billede af den tilstand huset er i. Det er trygt for begge parter.