Spørg Altid om Hjælp Når det Handler om Penge

Hvor god er du til, at spørge andre mennesker om hjælp? Rigtigt mange af os, er ikke særligt komfortable med, at skulle tage fat i andre, når vi står overfor nogle udfordringer i livet. Selvom vi føler os pressede, så er det som om, at vi føler vi burde klare tingene selv. Vi burde i hvert fald give det et forsøg, ikke? Det er dog værd at stille spørgsmålstegn ved denne idé. Hvorfor skulle der dog være noget galt med, at spørge andre om hjælp? Vi kan ikke være eksperter i alting, så der vil ofte være folk i vores vennekreds, der kan komme på bedre løsninger end os selv.

Måske bilder vi os ind, at andre ville finde det irriterende, at blive spurgt. Det kan selvfølgeligt også godt blive tilfældet, hvis vi konstant forstyrrer vores venner i tide og utide. Men når der er tale om store og vigtige spørgsmål, så er langt de fleste mennesker forståelige overfor, at du søger deres rådgivning. Langt størstedelen af alle mennesker er faktisk gladefor at blive spurgt om hjælp. Det føles godt at hjælpe andre mennesker, og i særdeleshed venner og familie. Det er rart at få anerkendelse for, at vi har styr på de ting, vi bliver spurgt om. Det styrker også båndet med det andet menneske, og viser, at de sætter pris på én.

Hvis du ikke tror på mig, så overvej, hvordan du selv reagerer, når folk spørger dig om hjælpe. Hvis en god ven har et problem, som du ved mere om, end de gør, ville du så ikke være glad for at hjælpe? For mig er det en absolut glæde, at kunne hjælpe andre mennesker, med mit perspektiv eller min ekspertise. Sådan har stort set alle det! Du skal derfor ikke holde dig tilbage for, at søge rådgivning.

Men alligevel holder vi os tilbage. Hvis vores GPS løber tør for strøm, så kører vi hellere forgæves rundt i timevis, end vi spørger en fremmed om vej. Men hvorfor gør vi egentligt det? En fremmed der går rundt i nabolaget kender det sandsynligvis langt bedre end du gør. Det vil tage dem 20 sekunder at svare på dit spørgsmål, og de vil derefter have en god følelse indeni, fordi de har hjulpet et andet menneske. Det dummeste er, at jo vigtigere problemet er, jo sværere har vi ved at spørge om hjælp.

Der er eksempelvis få ting her i livet, der er ligeså alvorlige, som pengeproblemer. Alt koster penge, og hvis økonomien er ved at vælte, så er det virkeligt vigtigt, at vi får hånd om problemet. Men pengeproblemer er ofte det sidste folk har lyst til at søge hjælp til. Drop den tilgang: du bør altid spørge om hjælp, når det handler om penge. Søg Bankrådgivning eller tal med en ven, der har godt styr på at lægge budget og lignende. Det vigtigste er, at du kommer dig over frygten for at spørge, så du kan få noget hjælp.